fbpx

Ungerska filmdagarna

I samarbete med den Ungerska Kulturföreningen Körösi Csoma Sándor, visar Hagabion tre ungerska filmer under helgen 28/11 – 1/12.

Biljetter 90kr.

Torsdag 28 november kl 18:00

Kills on Wheels (2016)

En actionskomedi som handlar om en gäng som består av två vänner och en lönnmördare. Alla tre är rullstolsbundna och de inleder ett samarbete med maffian. De har ingenting att förlora, så de ger sig in i många eldstrider. Det finns ingen gräns mellan fantasi och verklighet i filmen så ena överraskningen följer den andra. Vi får lära känna flera människors vardagar som lever med funktionsnedsättning och filmen får en mycket djupare betydelse. Familjerelationer tas upp, vi får leva in oss i en ungdoms situation som blev lämnad av sin far, men killen visar upp en stark personlighet och förlåter honom.

 Biljetter >> Mer info

Lördag 30 november kl. 16:00

Kincsem (2017)

Ernő Blaskovich förlorade allt under revolutionen 1848. Han har inga mål i livet fram till dagen han köper en fantastisk häst. Det blir hans stora chans och hopp i livet!
Hästen Kincsem vinner otroligt många tävlingar runt om i Europa och detta gör möjligt för Ernö att vinna över hans gamla fiende, baron Oettingen, som mördade hans pappa.
Det som gör situationen mer komplicerad är att Ernö blir förälskad i baron Oettingens dotter, Klara. Är det kärleken eller hämnden som blir viktigare för Ernö?

 Biljetter >> Mer info

 

Söndag 1 december kl. 16:00

Mom and Other loonies in the Family (2015)

En familjefilm som berättar om fyra generationer från början av 1900-talet till början av 2000-talet.
Huvudpersonen, Mamman, är 94 år gammal och hon var tvungen att flytta tjugosju gånger under sitt liv. En temperamentfull kvinna som utvecklar ett sjätte sinne för att känna igen faran. För att skydda sin familj tvingar hon både maken och dottern flytta runt omkring i landet.
Och faran är nära många gånger under 1900-talet som tvingar familjen att fly. De överlever både första och andra världskriget, ungerska revolutionen från 1956 och mycket annat. De flyr många gånger under livet men de förlorar inte livslusten och glädjen, de stöttar varandra och lever för varandra under alla dessa år.

 Biljetter >> Mer info

Ungerska kulturföreningen

Ungerska Kulturföreningen Körösi Csoma Sándor är en ideell förening som grundades av en liten grupp unga ungrare på 90-talet. Målet med föreningen var att bevara den ungerska kulturen och erbjuda kulturarrangemang på hemspråk för ungrare som bor i och runtomkring Göteborg.
Lika viktigt var att visa upp den ungerska kulturen för alla kulturintresserade, oberoende av språk och nationalitet. Vi har samarbetat med många olika organisationer under åren för att kunna uppnå vårt mål.
Vi tror att det går att utvidga begreppet till många olika områden, så vi arrangerar evenemang inom litteratur, konst, klassisk och modern musik, historia, film, dans och rörelse, psykologi, teater, sång,sport och även naturvetenskap.