fbpx

Medlem

Folkets Bio Göteborg är en ideell förening som driver biograferna Hagabion, Bio Aftonstjärnan och Angereds Bio. Föreningen är en del av riksföreningen Folkets Bio och våra biografer visar kvalitetsfilmer från hela världen för både små och stora besökare.

Om du är intresserad av att bli volontär på någon av våra biografer är du välkommen på ett introduktionsmöte där du får information om föreningen, vad det innebär att arbeta i biljettkassan eller hur man blir maskinist. Du får också en presentation av föreningens arbetsgrupper, som t.ex. webbgruppen, programgruppen och barnfilmsgruppen. 

Kontakta info@hagabion.se för att anmäla intresse. 

KASSAPERSONAL

Kassapersonalen sköter biljettförsäljningen, svarar på frågor från besökare, släpper in publiken i salongen och introducerar filmvisningar.

Kassapersonalen arbetar vanligtvis ett pass varannan vecka, antingen kvällstid från kl. 17:30 tills sista filmen har startat och kassan räknats (ca kl 21:15 beroende på programmet), eller matinépass på lördag eller söndag ca kl. 12:30 – 16:30. Totalt ca 8-10 timmar/ månad.

MASKINIST

Maskinisten är ansvarig för filmvisningarna, att filmen startar på utsatt tid och att publiken får en bra biografupplevelse men även för besökarnas säkerhet och att brandföreskrifter efterföljs.

För att bli ideell maskinist på Hagabion behöver du gå på ett introduktionsmöte där du får mer information om vad jobbet innebär och sedan praktisera hos en ordinarie maskinist tills du känner dig redo att ta egna pass. Alla maskinister på Hagabion ska gå en digital maskinistkurs, som anordnas regelbundet av föreningen, och vara inställda på att arbeta ideellt under en längre tid efter utbildningen.

Ideella maskinister jobbar vanligtvis ett pass varannan vecka, antingen kvällstid ca kl. 17:30 – 23:15 eller ett matinépass på lördag eller söndag ca kl. 12:30 – 17:30. Totalt ca 10-12 timmar/ månad.

Arbetsgrupper

Du kan också vara aktiv i föreningen genom att delta i en av våra många arbetsgrupper. Arbetsuppgifter och förutsättningarna varierar från grupp till grupp. Det finns alltid behov av nya idéer och då skapas det nya arbetsgrupper. Vad tycker du att vi ska bli bättre på?  Läs mer här: Folkets Bio Göteborg ARBETSGRUPPER

Medlem

Ett medlemskap i Folkets Bio Göteborg ger dig rätt att delta i medlemsmöten, styrelsemöten och föreningens årsmöte. Du kan också bli vald till förtroendeposter inom föreningen. Medlemmar kan få åka på studieresor, konferenser och Folkets Bios nationella kongresser som representant för Göteborgs-avdelningen.

Som aktiv medlem får du fritt inträde till alla föreställningar på Hagabion, Aftonstjärnan och Angereds bio (i mån av plats) samt 25% rabatt på mat och alkoholfri dryck i Hagabions café.

MEDLEMSAVGIFT

Medlemsavgiften för Folkets Bio Göteborg är 250 kr om året för vuxna och 175 kr för ungdomar under 18 och pensionärer. Mer info om betalning får du på introduktionsmötet.

Kontakta info@hagabion.se om du är intresserad av att bli aktiv medlem i Folkets Bio Göteborg.

Om du inte har möjlighet att vara aktiv medlem går det också att bli stödmedlem i Hagabions vänner.