fbpx

Jukeboxbio

Längtar du efter att se film på bio igen? Vad sägs om att hyra en alldeles egen salong på Hagabion för familjen eller dina närmsta vänner?

Välkommen på Jukeboxbio på Hagabion – privata filmvisningar på fredags- och lördagskvällar där du väljer filmen och bjuder in publiken!

Pris: Minimikostnad 1000 kr för upp till 4 personer, därefter 90 kr per person upp till 8 personer.
(Bild ovan från The Man Who Sold His Skin)

Lediga tider

Fredag 18 juni kl. 18:00 – BOKAD
Lördag 19 juni kl. 18:00

TILLGÄNGLIGA FilmER

Arica
Lars Edman, William Johansson Kalén, 2021, 97 min
I mitten av 80-talet skickade det svenska gruvföretaget Boliden 20 000 ton giftigt avfall till den chilenska staden Arica. Avfallet innehöll stora mängder arsenik, bly och kvicksilver.

Bait
Mark Jenkin, svensk text, 2020, 87 min
Med växande bitterhet tvingas den barska men godhjärtade fiskaren Martin se på när semesterfirande stadsbor tar över hans hemby, ett litet fiskesamhälle i Cornwall.

Billie
James Erskine, språk engelska/ svensk text, 2019, 96 min
Den extraordinära sångrösten tog Billie Holiday upp ur en svår barndom präglad av fattigdom, droger och prostitution. Hon kom att bli en av 1900-talet största och mest banbrytande artister.

Brevfilmen
Stefan Jarl, språk svenska, 2021, 80 min
Stefan Jarl och den danske regissören Carsten Brandt har brevväxlat i många år. Nu bestämmer de sig för att inleda en filmbrevväxling. Det hela avbryts när Carsten drabbas av cancer, men Stefan fortsätter att skicka sina korta filmbrever till Carsten.

Children of the enemy
Gorki Glaser-Müller, språk svenska, spanska, arabiska, engelska/ svensk text, 2021, 96 min
Glaser-Müllers dokumentär följer det uppmärksammade händelseförloppet då Patricio Galvez bestämmer sig för att åka till IS-fånglägret i Syrien och rädda sina sju barnbarn.

Den osynliga flickan
Nora Twomey, språk engelska/ svensk text, 2021, 94 min
11-åriga Parvana  bor med sin familj i  den talibanstyrda staden Kabul i Afghanistan. Hennes pappa lever på att hjälpa människor att skriva brev och Parvana är ofta med honom på marknadsplatsen. En film av Oscarnominerade animationsstudion Cartoon Saloon (Havets sång och Wolfwalkers)

Gunda
Viktor Kossakovsky, 2021, 93 min
Som fyraåring fick regissören Victor Kossakovsky en kompis i en liten griskulting. Grisen slaktades till jul och enligt egen utsago blev Kossakovsky Sovjets första vegetarian och har länge drömt om att göra en film om grisar.

Helene
Antti Jokinen, språk finska/ svensk text, 2020, 121 min
Året är 1915. Helene Schjerfbecks konstnärskap håller på att falla i glömska. Det är år sedan hon hade sin senaste utställning. Men så dyker en konsthandlare dyker upp med stora planer för Helene.

Little Joe
Jessica Hausner, språk engelska/ svensk text, 2020, 105 min
I laboratoriet på ett företag som tar fram nya växtarter har Alice utvecklat en ovanligt vacker röd blomma med unika egenskaper. Med rätt omvårdnad har blomman förmågan att göra sin ägare lycklig. Alice smyger hem ett exemplar till sin tonårsson Joe som döper blomman till Little Joe.

MLK/FBI
Sam Pollard, språk engelska/ svensk text, 2020, 104 min
Martin Luther King Jr. var en av, om inte den allra största medborgarrättskämpen i 1900-talets Amerika. Han enade folket i protester och marscher, i demonstrationer och motståndsaktioner. Men mot sig hade han inte bara förlegade lagar och en priviligierad befolkning, utan även FBI.

Rocks
Sarah Gavron, språk engelska/ svensk text, 2020, 93 min
En dag efter skolan finns bara en lapp kvar efter mamman och 15-åriga Rocks blir ensam med sin lillebror. Nu börjar kampen att överleva och undvika myndigheter till varje pris. Men Rocks är envis och har hela sitt rebelliska tjejgäng med sig.

Sanningen
Kore-­eda Hirokazu, språk franska/ svensk text, 2019, 107 min
Fabienne, en legendarisk och smått självcentrerad fransk filmstjärna, ska precis ge ut sin självbiografi. Något skeptisk flyger hennes dotter, tillsammans med man och barn, in från New York till barndomshemmet i Paris för att fira moderns utgivning.

So long my son
Wang Xiaoshuai, språk mandarin/ svensk text, 2019, 185 min
En tragisk olycka sätter djupa spår i vänskapen mellan två familjer. I skuggan av samhällets förändringar formas deras liv av ödets ebb och flod under tre decennier.

Sound of metal
Darius Marder, språk engelska, franska/ svensk text, 2019, 120 min
Ruben och Lou lever tillsammans och spelar också i samma band. Deras musik är intensiv, högljudd och passionerad. Under en spelning känner Ruben plötsligt ett smärtsamt ringande i öronen som snabbt övergår i sämre hörsel och nästan dövhet.

Spring, Uje spring
Henrik Schyffert, språk svenska, 2019, 77 min
Uje Brandelius självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt?

Sweat
Magnus von Horn, språk polska/ svensk text, 2020, 107 min
Sylwia Zając är en känd influencer inom fitnessvärlden. Hon är beundrad, omgiven av lojala anställda och har hundratusentals följare på sociala medier. Men en dag gör hon ett inlägg som visar upp en spricka i den perfekta fasaden och erkänner att den virala framgången har ett pris. Ensamhet.

The Dissident
Bryan Vogel, språk arabiska, engelska/ svensk text, 2020, 100 min
Den 2 oktober 2018 gick Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi in på det Saudiska konsulatet i Istanbul för att hämta sina vigselpapper. Utanför konsulatet väntade hans fästmö, Hatice Cengiz, förgäves. Han kom aldrig ut igen.

The man who sold his skin
Kaouther Ben Hania, språk arabiska/ svensk text, 2021, 104 min
Sam Ali har flytt från kriget i Syrien till Libanon, men ser ingen framtid där. Han drömmer om ett liv i Europa tillsammans med sitt livs stora kärlek Abeer. Plötsligt får han ett oväntat erbjudande.

Quo vadis, Aida?
Jasmila Zbanic, språk bosniska, engelska/ svensk text, 2021, 101 min
Bosnien, juli 1995. Aida är översättare för FN i den lilla staden Srebrenica. När den serbiska armén övertar staden söker tusentals medborgare skydd i FN-lägret, bland dem Aidas man och två söner.

Water lilies
Céline Sciamma, språk franska/ svensk text, 2021, 85 min
Water Lilies utspelar sig i en Parisförort där vi möter de tre 15-åriga flickorna Marie, Anne och Floriane. Sciammas debutfilm är en laddad och sensuell Fucking Åmål-historia om den känsliga brytningstiden i livet då vuxenvärlden knackar på dörren.

Wolfwalkers
Ross Stewart, Tomm Moore, språk engelska/ svensk text, 2020, 103 min
Vi befinner oss i det av engelsmännen brutalt ockuperade Irland. Robyn kommer dit med sin pappa Bill som där han är på uppdrag att utrota vargarna som härjar i skogen och hotar staden. Mebh lever i skogen, uppfostrad av vargarna.

***************

Bokning senast 3 dagar innan visning (tisdag för fredagsvisning/ onsdag för lördagsvisning).

Betalning sker i efterskott mot faktura, betalningsvillkor 10 dagar. Vid avbokning senare än 24 timmar före bokad tid debiterar vi 500 kr. 

Vi behöver fullständigt namn, adress, telefonnummer och personnummer till den person som står på fakturan.

För att boka: maila din önskade dag, film och antal besökare till info@hagabion.se
Visningen är bokad när vi har skickat ut ett mail med bekräftelse.