fbpx

Världens bästa chef

  •  Fernando León de Aranoa
  •  Drama, komedi
  •  120 min
  •  Spanien

Med ett lättsamt leende och en faderlig hand styr Blanco sitt framgångsrika företag i industrivågsbranschen. Den bokstavligt talade slitna parollen ”Strävan, Stillsamhet, Solidaritet” möter i form av meterhöga röda bokstäver alla som besöker vågfabriken.

Att alla anställda är som en stor familj är han noga att påpeka i alla officiella sammanhang. Men bakom den jovialiska fasaden är det inte lika familjärt. Där rekryteras unga kvinnliga assistenter baserat på utseende och ingen anställd sitter säkert på sin stol när nedskärningar bedöms nödvändiga för säkrad framgång och upprätthållen balans. En komedi där kapitalismen står med byxorna nere.

Fernando León de Aranoas Världens bästa chef rör sig med lätthet från giftig satir till bred fars. Mycket tack vare en karismatisk och skrupelfri Javier Bardem i en av sin karriärs många uppsendeväckande frisyrer.

VINNARE 6 PRISER – 36:e GOYA AWARDS 2022 (Spanska Oscars)
Bästa Film, Bästa Regi, Bästa Manus, Bästa Klipp, Bästa Musik och Bästa Manliga Skådespelare i en huvudroll. Nominerad i 20 kategorier, ett rekord i Goya Awards historia.

Spaniens Oscarsbidrag 2022.
Shortlisted Oscar 2022 för bästa internationella film.

Filminfo

OriginaltitelEl buen patrón
GenreDrama, komedi
LandSpanien
RegissörFernando León de Aranoa
SkådespelareJavier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor
Längd120 min
ÅldersgränsFrån 11 år
Språk talSpanska
Språk textSvenska