fbpx

Shall I Compare You To A Summer’s Day?

  •  Mohammad Shawky Hassan
  •  Drama, Musikal
  •  66 min

En modern, queer musikal inspirerad av arabiska folksagor med egyptisk popmusik som huvudsakligt soundtrack. Baserad på regissörens eget kärleksliv och förmedlad som en saga ur Tusen och en natt, där berättelser lekfullt vävs samman genom berättaren Scheherazade, vår huvudperson samt älskare ur det förflutna.

Ett ögonkast leder till ett leende som leder till en kyss som leder till… varje kärlekshistoria börjar på samma sätt och har återberättas i sagor, sånger och inte minst vår egen populärkultur. Men i Shall I Compare You to a Summer’s Day? utmanas det traditionella kärleksnarrativet om tvåsamhet av en kör av polygama röster. Ett hett möte på en nattklubb leder till att två män går hem tillsammans. De tillbringar natten ihop och fram på småtimmarna börjar de prata om sina sexuella erfarenheter. Här blandas trekanter med grindr-möten och relationserfarenheter. Men kan de ge sig fullt ut till varandra? Och är det ens önskvärt?

Biljettinfo:
Köper du tre eller fler biljetter vid samma tillfälle till valfria föreställningar i festivalen FILM OUT VÄST får du rabatterat pris 80 kr/st. Gäller endast vid biljettköp i Hagabions biljettkassa.
(Gäller inte BROS och TRAVESTI ODYSSEY, som har ordinarie pris, men kan kombineras så att du får rabatt på biljetterna till andra föreställningar.)

Filminfo

OriginaltitelShall I Compare You To A Summer's Day?
GenreDrama, Musikal
RegissörMohammad Shawky Hassan
Längd66 min
ÅldersgränsFrån 15 år
Språk talArabiska
Språk textEngelska
Premiär3 oktober 2022