fbpx

Poor Things

  •  Giorgos Lanthimos
  •  Drama, sci-fi
  •  142 min

Det här är den fantastiska berättelsen om Bella Baxters fantasifulla förvandling - av regissören Yorgos Lanthimos och producenten Emma Stone - baserad på en roman av Alasdair Gray.

Återuppväckt från de döda av den geniala och okonventionella vetenskapsmannen, doktor Godwin Baxter (Willem Dafoe,) börjar Bella sitt liv under hans beskydd, ivrig att lära sig allt. I avsaknad men hunger efter världslighet, rymmer Bella med Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), en slipad och utsvävande advokat, på en hisnande äventyrsresa över kontinenterna. Fri från sin tids fördomar, blir Bellas syfte tydligt att stå för jämlikhet och frihet.

Bygger på en roman av Alasdair Gray, manuset är skrivet av Tony McNamara, vilket gör det till andra gången som Lanthimos och McNamara samarbetar med varandra efter The Favourite. Filmen är producerad av Ed Guiney, Andrew Lowe, Giorgos Lanthimos och Emma Stone.

Visningar

Vecka 28
fredag 12 juli20:00 (salong 1) - Filmfrossan Biljetter
Vecka 29
tisdag 16 juli18:00 (salong 1) - Filmfrossan Biljetter

Filminfo

OriginaltitelPoor Things
GenreDrama, sci-fi
RegissörGiorgos Lanthimos
SkådespelareEmma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Margaret Qualley, Christopher Abbott
Längd142 min
ÅldersgränsFrån 15 år
Språk talEngelska
Språk textSvenska
Premiär26 januari 2024
Visas från12 juli 2024

Ingår i serie:

Filmfrossan 2024

Filmfrossan är tillbaka som vanligt! Drygt 30 år av filmfrossande och sommarens filmer är roande och oroande, skrämmande och skräniga, kärleksfulla och ondskefulla och ... alldeles underbara. Välkomna!