fbpx

Petra von Kants bittra tårar

  •  Rainer Werner Fassbinder
  •  125 min
  •  Västtyskland

I år är det exakt femtio år sedan bittra tårar började rinna ned för Petra von Kants kinder. Det 50-årsjubileet firar vi med en restaurerad kopia av Fassbinders mästerverk, så att dramat och haute couturen à la 1972 kan avnjutas på bioduken igen.

Petra von Kant är en framträdande modedesigner. Hennes första man omkom i en bilolycka. Nästa lämnade hon av avsky. Men hon lever ändå inte ensam, utan har en sadomasochistisk relation med sin assistent, som bor hos henne. När Petra introduceras för den unga Karin, väcks helt nya känslor, i en dramatisk triangelaffär. Petra von Kants bittra tårar är en milstolpe inom europeisk film och var regissören Rainer Werner Fassbinders stora genombrott som auteur och festivalfavorit.

Biljettinfo:
Köper du tre eller fler biljetter vid samma tillfälle till valfria föreställningar i festivalen FILM OUT VÄST får du rabatterat pris 80 kr/st. Gäller endast vid biljettköp i Hagabions biljettkassa.
(Gäller inte BROS och TRAVESTI ODYSSEY, som har ordinarie pris, men kan kombineras så att du får rabatt på biljetterna till andra föreställningar.)

Visningar

Vecka 49
tisdag 6 december20:15 (salong ) - Film out väst

Filminfo

OriginaltitelDie bitteren Tränen der Petra von Kant
LandVästtyskland
RegissörRainer Werner Fassbinder
SkådespelareMargit Carstensen, Hanna Schygulla, Katrin Schaake
Längd125 min
Språk talTyska
Språk textSvenska
Premiär21 september 2022

Ingår i serie:

Film Out Väst

Klassiska FUCKING ÅMÅL, dokumentära NELLY OCH NADINE, underbara LOVING HIGHSMITH, högljudda SIRENS, stridbara NAN GOLDIN, romkommiga BROS, lysande MARS ONE, tårögda PETRA VON KANT, och mycket mer...