fbpx

Ondska finns inte

  •  Ryûsuke Hamaguchi
  •  Drama, Musik
  •  106 min
  •  Japan

En bit utanför Tokyo, närmare bestämt i byn Mizubiki, bor Takumi med sin lilla dotter Hana. De lever nära och i samklang med naturen.

Plötsligt en dag blir byborna varse om att det finns planer på att bygga en campinganläggning i närheten av Takumis hus. Tänkt målgrupp är stressade storstadsbor som enkelt vill komma i bekväm kontakt med naturen. Hur kommer det här att påverka naturen runtomkring och medlemmarna i det lilla samhället som faktiskt bor där?

Ondska finns inte är en eftertänksam och naturlyrisk historia. För regin står den lågmälda dramatikens Oscarsbelönade mästare Ryûsuke Hamaguchi (Drive My Car). Filmupplevelsen höjs ytterligare genom fantastisk musik av Eiko Ishibashi. En empatisk och poetiskt laddad berättelse om krocken mellan kortsiktig profithunger och en mer genomtänkt livsföring. En stark historia som lockar till skratt och väcker starka känslor hela vägen till det chockartade slutet.

Visningar

Vecka 29
söndag 21 juli21:00 (salong 1) - Filmfrossan Biljetter
Vecka 30
tisdag 23 juli18:30 (salong 1) - Filmfrossan Biljetter

Filminfo

OriginaltitelAku wa sonzai shinai
GenreDrama, Musik
LandJapan
RegissörRyûsuke Hamaguchi
SkådespelareHitoshi Omika, Ryô Nishikawa, Ryûji Kosaka
Längd106 min
ÅldersgränsFrån 11 år
Språk talJapanska
Språk textSvenska
Premiär15 mars 2024
Visas från21 juli 2024

Ingår i serie:

Filmfrossan 2024

Filmfrossan är tillbaka som vanligt! Drygt 30 år av filmfrossande och sommarens filmer är roande och oroande, skrämmande och skräniga, kärleksfulla och ondskefulla och ... alldeles underbara. Välkomna!