fbpx

Min dotter Gloria

  •  Robert Guédiguian
  •  Drama
  •  106 min
  •  Frankrike, Italien

I en förort till Marseille samlas en familj för att fira lilla Glorias födelse. Trots lyckan över barnet kämpar de unga föräldrarna för att få ihop vardagen.

Daniel, en livsbejakande man som börjat skriva haiku-poesi, återvänder till hemstaden Marseille efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff. Han har fått höra från sin exfru Sylvie att han blivit farfar efter att deras dotter Mathilda nyligen fött den lilla flickan Gloria. Mathilda extrajobbar på en klädbutik och hennes man som egenanställd taxichaufför. De lever på bristningsgränsen och kämpar med alla medel för att för att få vardagen att gå ihop. När en ödesdiger olycka inträffar prövas hela familjen till det yttersta och Daniel, som inte har något kvar att förlora, kommer att göra allt för att hjälpa dem.

Min dotter Gloria är ett socialt medvetet drama om kärlek, klass och människans förmåga till omsorg såväl likgiltighet i samhällets marginaler. Efter succérna med Snön på Kilimanjaro och Huset vid havet återvänder regissören Robert Guédiguian på nytt med ett varmt familjeporträtt ännu en gång med sin lojala ensemble skådespelare. Filmen hade sin världspremiär på filmfestivalen i Venedig där huvudrollsinnehavaren Ariane Ascaride prisades som bästa kvinnliga skådespelare.

Filminfo

OriginaltitelGloria Mundi
Produktionsår2019
GenreDrama
LandFrankrike, Italien
RegissörRobert Guédiguian
SkådespelareAriane Ascaride, Anaïs Demoustier, Jean-Pierre Darroussin
Längd106 min
ÅldersgränsFrån 11 år
Språk talFranska
Språk textSvenska
Premiär9 oktober 2020
Visas från17 oktober 2020