fbpx

Mama Weed

  •  Jean-Paul Salomé
  •  Action, Komedi
  •  104 min

En vild kriminalkomedi med den Oscarsnominerade Isabelle Huppert i huvudrollen i en oförglömlig prestation som polistolken Patience Portefeux.

Baserad på en roman av Hannelore Cayre får vi följa Oscarsnominerade Isabelle Huppert som Patience Portefeux, en underbetald polistolk specialiserad på telefonavlyssningar för narkotikaenheten i Paris. När hon i ett tillslag på ett drognätverk upptäcker att en av de involverade är en person i hennes närhet tar hon ett livsavgörande beslut: för att skydda honom, ska hon själv bli knarklangare.

Mama Weed är en vild kriminalkomedi med den Oscarsnominerade Isabelle Huppert i huvudrollen i en oförglömlig prestation som polistolken Patience Portefeux. Filmen har varit en publiksuccé i hemlandet Frankrike och flera länder, inklusive Tyskland och Österrike där premiärhelgen varit den allra bästa för en fransk film under 2020.

En Français

Patience Portefeux est interprète spécialisée dans les écoutes téléphoniques pour la brigade des Stups. Lors d’une enquête, elle découvre que l’un des trafiquants n’est autre que le fils de l’infirmière dévouée qui s’occupe de sa mère. Elle décide alors de le couvrir et se retrouve à la tête d’un immense trafic.

Visningar

Vecka 47
onsdag 24 november18:15 (salong 1)  Ciné français - Förhandsvisning

Filminfo

OriginaltitelLa daronne
GenreAction, Komedi
RegissörJean-Paul Salomé
SkådespelareIsabelle Huppert, Hippolyte Girardot
Längd104 min
Språk talFranska
Språk textSvenska
Premiär17 december 2021

Ingår i serie: