fbpx

Kind of Folk klipp

  •  Ðenana Arapovic
  •  Dokumentär
  •  30 min

WORK IN PROGRESS: DOKUMENTÄRFILMEN KIND OF FOLK  En första titt på en dokumentär som följer folkmusikbandet Groupa. 

I dokumentären får vi följa Groupas medlemmar Jonas Simonsson, Mats Edén och Terje Isungset, som alla kommer från olika hörn av musiken och som var och en ger av sitt egna till gruppen. Tre musiker som ägnar sig åt att söka sig bakom stjärnglansen för att upptäcka nya sätt att spela musik på. Terje härstammar från jazzmusiken, uppvuxen i Geilo i Norge tillsammans med en stor musikerfamilj där alla barnen spelat något i Pappan Sverres familjeband. Mats föddes i spelmannaraditionen och har inte kunnat tysta musikmaskinen i sitt huvud sedan dess. Jonas har gått sin väg genom universitetet. Han kände sig fängslad och blev fri när han hittade folkmusiken. 

Groupa firar 40 år som band och vi får följa dem på sina separata musikaliska quests som sedan flätas samman i en vild dans på Ransäterstämman.

En hybridfilm som fattar tycke för det tunga arbetet som ligger bakom den förlösande och extatiska korta ​underbara njutning som mynnar ut i musik.

Groupas hemsida: https://groupa.se/

Groupas senaste album Kind of folk vol. 4 Iberia https://open.spotify.com/album/7cHwUQvAWL5vad7fN6fXrH?si=Y_tlIXK4TXGe0svR7TWi9Q

Filminfo

OriginaltitelKind of Folk klipp
GenreDokumentär
RegissörÐenana Arapovic
Längd30 min
Språk talSvenska
Premiär1 januari 2023

Ingår i serie:

ÖPPEN SALONG

ÖPPEN SALONG är en demokratisatsning av biofönstret för filmare i Göteborg och i regionen. Nästa film är FÖRMÄNSKLIGAS; regissör Giulio Musi gästar visningen.