fbpx

It must be heaven

  •  Elia Suleiman
  •  Komedi
  •  97 min
  •  Frankrike

Elia Suleiman tar sig med sedvanligt klurig blick an frågan om vad det är vi verkligen kan kalla "hemma".

Elia flyr Palestina i ett försök att hitta ett nytt hemland. Men han inser snart att Palestina följer honom. Löftet om ett nytt liv förvandlas till en härva av problem som är så trassliga att man inte kan göra annat än att skratta åt alltihop. Hur långt han än reser, från Paris till New York, så är det alltid något som påminner honom om det förflutna.

Elia Suleiman serverar en komisk saga som utforskar identitet, nationalitet och tillhörighet samt ställer den grundläggande frågan: Var ligger egentligen den plats som vi verkligen kan kalla hemma?

Elia Suleiman (f. 1960) långfilmsdebuterade med Krönika om ett försvinnande (1996) och vann Best First Film Award i Venedig. Han befäste framgångarna med Gudomligt ingripande (2002) som premiärvisades i Cannes och vann Jurypriset. Den belönades även med European Film Awards för bästa utländska film. Han har sedan varit med i Cannes huvudtävlan med både The time that remains (2009) och It must be heaven (2019).

Visningar

Vecka 32
måndag 9 augusti18:15 (salong 1) - SommarBio Biljetter
torsdag 12 augusti20:15 (salong 1) - SommarBio Biljetter

Filminfo

OriginaltitelIt must be heaven
Produktionsår2019
GenreKomedi
LandFrankrike
RegissörElia Suleiman
SkådespelareElia Suleiman, Gael García Bernal, Ali Suliman, Stephen McHattie
Längd97 min
ÅldersgränsFrån 15 år
Språk talArabiska, Hebreiska, Spanska
Språk textSvenska
Premiär8 maj 2020
Visas från9 augusti 2021

Ingår i serie:

Sommarbio

HAGABIONS SommarBio! Så många fantastiska filmer som vi har missat under året som gått! Nu vill vi ge Hagabions publik  chansen att se några av dem. En rad filmer som få har haft möjlighet att se på bioduken i Göteborg.