fbpx

The Hill Where Lionesses Roar

  •  Luàna Bajrami
  •  Drama
  •  83 min

Direkt från Stockholm Filmfestival, där filmen vann två priser, dels Bästa manus och dels Bästa debut, kommer nu lejonen till Hagabion! Filmen var nominerad till Queerpalmen och Golden Camera i Cannes.

I en liten by i utkanten av Kosovo bor de tre unga tonårstjejerna Li, Jeta och Qe vars drömmar och ambitioner rinner dem ur händerna. I sökandet efter självständighet börjar de utmana konventioner, ta för sig av livet och begå brott om nätterna för att dryga ut kassan. Inget kan kan stoppa dem – tiden är inne för att låta lejonet ryta.

Den självlärda regissören Luána Bajrami samlade erfarenhet som skådespelerska till olika filmskapare alltmedan hon slipade sina egna talanger för manus, klippning och regi. Under 2019, när hon var endast 18 år gammal, medverkade hon i Celine Sciammas film Porträtt av en kvinna i brand samtidigt som hon regisserade sin första kortfilm In Summer Rippen Berries och sin första långfilm The Hill Where Lionesses Roar. Filmen valdes ut till Cannes 2021 och var med och tävlade i Director’s Fortnight.

Visningar

Vecka 49
fredag 10 december18:30 (salong 1) Biljetter

Filminfo

OriginaltitelLa colline où rugissent les lionnes
GenreDrama
RegissörLuàna Bajrami
SkådespelareLuàna Bajrami, Flaka Latifi, Andi Bajgora
Längd83 min
ÅldersgränsEj angivet
Språk talAlbanska
Språk textEngelska
Premiär18 mars 2022

Ingår i serie:

FILM: Out West

FESTIVAL! Som ett ljus i decembermörkret lyser Hagabions FILM: Out WEST. Vi visar regnsbågsfilmer från hela världen mellan 7-12 december.