fbpx

The Hill Where Lionesses Roar

  •  Luàna Bajrami
  •  Drama
  •  84 min
  •  Kosovo, Frankrike

På Stockholm Filmfestival vann regissören Luàna Bajrami Bästa manus och Bästa debut. Nu kommer tjejerna Li, Jeta och Qe till Hagabion. Tiden är inne att låta lejonen ryta!

Mitt bland bergen lever de tre oskiljaktiga vännerna, Li, Jeta och Qe. De är uttråkade och rastlösa, men ändå förhoppningsfulla inför att bli antagna till universitetet. Deras hjärtan pulserar av drömmar, fast varje artär känns som om den leder till en återvändsgränd. När de inte kommer in på universitetet och ser sina drömmar krossas ännu en gång bestämmer sig vännerna för att bilda ett gäng. Upprymda av den nyvunna känslan av frihet planerar trion att hämnas och att en gång för alla slå sig fria från sin hembys bojor.

Den självlärda regissören Luána Bajrami samlade erfarenhet som skådespelerska till olika filmskapare alltmedan hon slipade sina egna talanger för manus, klippning och regi. Under 2019, när hon var endast 18 år gammal, medverkade hon i Celine Sciammas film Porträtt av en kvinna i brand samtidigt som hon regisserade sin första kortfilm In Summer Rippen Berries och sin första långfilm The Hill Where Lionesses Roar. Filmen valdes ut till Cannes 2021 och var med och tävlade i Director’s Fortnight.

Filminfo

OriginaltitelLa colline où rugissent les lionnes
GenreDrama
LandKosovo, Frankrike
RegissörLuàna Bajrami
SkådespelareLuàna Bajrami, Flaka Latifi, Andi Bajgora
Längd84 min
ÅldersgränsFrån 11 år
Språk talAlbanska
Språk textSvenska
Premiär18 mars 2022