fbpx

Heltid

  •  Eric Gravel
  •  Drama
  •  87 min

I den franska filmen HELTID når "livspusslet" en helt ny nivå för frånskilda Julie. En intensiv vardagsthriller med hög igenkänningsfaktor som garanterat får pulsen att rusa.

Julie bor en bit utanför Paris med sina två små barn och tågpendlar dagligen till jobbet som städledare på ett femstjärnigt hotell i centrala Paris. Men med en masterexamen i ekonomi är Julie på jakt efter ett mer välbetalt jobb för att kunna ge sig själv och sina barn en bättre tillvaro. När kollektivtrafiken lamslås av en strejk rubbas Julies redan bräckliga dagliga rutiner. Det blir nästintill omöjligt att få ihop vardagslivets alla delar: lämning och hämtning av barnen hos grannfrun, få kollegor att täcka upp för henne när hon måste smita iväg på jobbintervjuer, samtidigt som hotellcheferna otåligt efterfrågar hennes försenade utvärdering av städpersonalen. Som grädde på moset svarar inte ex-maken när hon ringer och efterlyser underhållen.

I huvudrollen ser vi Laure Calamy, som vi känner igen som Noémie från Netflix-serien RING MIN AGENT. Filmen är regisserad av Éric Gravel och belönades med priser för Bästa Regi och Bästa Skådespelerska vid filmfestivalen i Venedig 2021.

Visningar

Vecka 48
torsdag 1 december20:15 (salong 2) Biljetter

Filminfo

OriginaltitelÀ plein temps
GenreDrama
RegissörEric Gravel
SkådespelareLaure Calamy,Anne Suarez, Genevie`ve Mnich, Nolan Arizmendi, Sasha Lemaitre Cremaschi, Cyril Gueï, Lucie Gallo, Agathe Dronne och Mathilde Weil
Längd87 min
ÅldersgränsBarntillåten
Språk talFranska
Språk textSvenska
Premiär9 september 2022
Visas från22 oktober 2022