fbpx

Från Neapel till Rom

  •  Daniele Luchetti
  •  Drama, Romantik
  •  100 min
  •  Italien

Ett elegant och känslostarkt relationsdrama i Neapel och Rom som följer de gifta tvåbarnsföräldrarna Aldo och Vanda vars äktenskap smärtas när Aldo erkänner att han har en älskarinna.

Historien följer parets smärtsamma separation och hur den påverkar Aldo, Vanda och deras barn, från det tidiga 1980-talet och 30 år framåt. Familjebanden håller dem samman, men relationen fortsätter att formas av hjärtesorg och bitterhet.

Från Neapel till Rom är regisserad av den italienska regissören Daniele Luchetti som har hyllats för sina filmer La Nostra Vita och Min Bror är Enda Barnet. Filmen är baserad på den storsäljande romanen Band: en äktenskapsroman av Domenico Starnone, en av Italiens mest uppburna moderna författare. Det är även den första italienska filmen på 11 år som har fått äran att inviga Venedigs filmfestival där den fick ett strålande mottagandet av såväl kritiker som publik. Ett italienskt relationsdrama likt Scener ur ett äktenskap och Marriage Story. I rollerna ses bland annat Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio och Laura Morante.

Visningar

Vecka 48
måndag 29 november21:00 (salong 3) - kort tid Biljetter
onsdag 1 december20:45 (salong 3) - kort tid Biljetter
lördag 4 december16:15 (salong 2) Biljetter
söndag 5 december16:15 (salong 2) Biljetter

Filminfo

OriginaltitelLacci
Produktionsår2020
GenreDrama, Romantik
LandItalien
RegissörDaniele Luchetti
SkådespelareAlba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio, Laura Morante, Silvio Orlando, Giovanna Mezzogiorno
Längd100 min
ÅldersgränsFrån 11 år
Språk talItalienska
Språk textSvenska
Premiär8 oktober 2021
Visas från15 oktober 2021