fbpx

Folkets Bios kortfilmspaket våren 2024

  •  Kortfilmer

Hagabions sommaravslutning med Folkets Bios kortfilmspaket våren 2024! Fri entré och drop in!

Vi gillar verkligen kortfilm. Vem gör inte det?

Torsdag 13 juni 20:30 – 22:00 bjuder vi på det bästa av svensk kortfilm just nu.

Arg_gubbe.mov av Daniel Aguirre, 15 min.
Daniel blir attackerad av en arg gubbe som anklagar honom för att ha kastat sten under en demonstration. Mannen kallar Daniel för ‘vänsterbög’ och utmanar honom till slagsmål men Daniel vägrar slåss. Efteråt har han svårt att komma över attacken. Han bestämmer sig för att söka upp den arga gubben.

En hjältes död av Karin Franz Körlof, 14 min. 
Befolkningen i en liten by flockas framför kyrkan för att med stor entusiasm se en ung man balansera på kyrktornet och falla ner. Och faller gör han. Och dör. Då byts plötsligt entusiasmen mot bestörtning: att ställa till med såna hemskheter borde egentligen vara förbjudet, tänker man och går hemåt.

The Lovers av Carolina Sandvik, 13 min. 
En man och en kvinna äter middag på en restaurang när något plötsligt förändras i mannens ansikte. En stop-motion animerad skräckis och en oromantisk komedi, om ett par som tvingas förhålla sig till eskalerade kroppsliga förändringar.

I Samma Båt av Mervi Junkkonen & Mia Malviniemi, 8 min. 
En film om kroppens gränser och sinnets gränslöshet. Havet har varit en viktig del av Raunos liv. Men med åldern blev det allt svårare att ta sig ut på vattnet. Tillsammans med danskonstnären Nanna vaknar Raunos havsminnen till liv genom dans och rörelser. Raunos berättelse tar oss med på en båttur med sin far. En resa med missöden och hans fars nya finska rekord i förbannelse.

Glenn, The Great Nature Lover av Anna Erlandsson, 5 min.
Glenn älskar naturen. Han möter sitt livs kärlek medan han tittar på fåglar. De bestämmer att tillbringa sina liv i skogen för alltid, men helst på sina egna villkor

My gig in Sweden av Simon Vahlne, 15 min.
Anställd för att spela in en turismkampanj i Sverige, hamnar den amerikanske fotografen Nick av misstag in i ett pågående kulturkrig som den lilla staden är uppslukad av – en förvirrande konflikt av tacos, yogaställningar och Americana-bilkultur. Nick bestämmer sig för att försöka ställa saker till rätta med hjälp av sin kamera.

Startar 13 juni 2024 21:00

Filminfo

GenreKortfilmer
ÅldersgränsÅldersgräns ej fastställd