fbpx

El Ángel

  •  Luis Ortega
  •  drama, krim
  •  118 min

Filmen skildrar en ung mans väg från småstölder till grymma mord. I medierna blir den notoriske seriemördaren, kallad Dödsängeln, rikskänd.

Carlos Robledo Puch är en seriemördare som suttit i argentinskt fängelse i mer än 45 år sammanlagt. Han fick smeknamnet el Angel (ängeln) på grund av sitt änglalika utseende.

Buenos Aires, 1970-tal. Carlos är en 17-åring med attityd likt en filmstjärna, blonda lockar och ett babyface. Tidigt förstår han sitt livskall: att bli en tjuv. När han träffar Ramon på hans nya skola vill Carlito omedelbart imponera på honom. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyr kantat av upptäckter, kärlek och brott. Vid våldsamheter kommer ibland dödande på köpet, något som ökar i stigande takt tills Carlos grips. Till följd av sitt änglalika utseende namnger medierna honom till ”Dödsängeln”. Med strålkastarna på hans skönhet blir den notoriska seriemördaren rikskänd över en natt.

Carlos Eduardo Robledo Puch är idag mannen som suttit längst i ett Argentinsk fängelse, i mer än 45 år.

Från producenterna av El Clan och Wild Tales kommer denna energiska thriller som liknats vid Scorseses bästa gangster-filmer. El Angel blev omedelbart en succé i Argentina med den bästa öppningshelgen någonsin för en argentinsk film på bio.

OriginaltitelEl Angel
Genredrama, krim
RegissörLuis Ortega
SkådespelareLorenzo Ferro, Chino Darín y Cecilia Roth
Längd118 min
ÅldersgränsFrån 15 år
Språk talspanska
Språk textsvenska
Premiär10 maj 2019