fbpx

Drömmannen

  •  Maria Schrader
  •  Drama, Komedi, Romantik
  •  105 min
  •  Tyskland

Alma arbetar som forskare på det berömda Pergamonmuseet i Berlin. För att kunna få fortsatt forskningsbidrag blir hon övertalad till att delta i en extraordinär studie.

I tre veckor måste hon leva med en humanoid robot speciellt anpassad till hennes individ och behov, och vars artificiella intelligens är designat till att vara den perfekta livspartnern för henne. Alma möter Tom, en maskin i människogestalt av en helt ny klass, skapad enbart för att göra henne lycklig.

Denna futuristiska kärlekshistoria är en tragikomisk saga om kärlek, längtan och vad som gör en människa just människa. Filmen är regisserad av den Emmy-vinnande regissören Maria Schrader (som ligger bakom den populära Netflix-serien Unorthodox) och innehåller förstklassiga skådespelarinsatser från Dan Stevens (Downton Abbey), Maren Eggert (I Was at Home, But…) och Sandra Hüller (Min pappa Toni Erdmann).

Filmen hade världspremiär i Berlins tävlingssektion där Eggert fick ta emot silverbjörnen för bästa skådespelarinsats och är Tysklands Oscarbidrag.

Filminfo

OriginaltitelIch bin dein Mensch
Produktionsår2021
GenreDrama, Komedi, Romantik
LandTyskland
RegissörMaria Schrader
SkådespelareMaren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller
Längd105 min
ÅldersgränsBarntillåten
Språk talTyska
Språk textSvenska
Premiär11 februari 2022