fbpx

Dröm och verklighet

  •  Animerad familjefilm, Animerad film, Barnfilm
  •  32 min

Ett kortfilmspaket med fyra animerade filmer. Om att bli en ballong, om snälla monster och drömmar, en gås som spelar boll, och om alla småkryp i trädgårdslandet.

I den tjeckiska ”Att förlåta” leker två flickor med en boll och blir osams. Irritationen gör så de sväller upp likt två ballonger och lyfter hela vägen upp till himlen. Hur tar man sig ner nu?

I ”Mysa” från Sydkorea samlas tre vänliga monster runt sängen och tröstar den snyftande lilla pojken. En rolig och trevlig dröm som kommer få den yngsta publiken att längta efter att gå och lägga sig.

En pojke drömmer om att bli en känd fotbollsspelare och spela på stora arenor inför fullsatta läktare, men i fransk-tjeckiska ”Gåsen” måste han först vinna matchen mot den gås som lagt beslag på hans fotboll…

Till sist besöker vi trädgårdslandet, där det finns många djur och småkryp – både ovanför och under jorden. Undrar hur de upplever det när vi människor dyker upp och vattnar och skördar? Estniska ”Kålroten” är en finurlig animation med härlig musik.

Filmerna har inget talat språk. Rekommenderas från 2 år. 

Visningar

Vecka 09
lördag 2 mars13:15 (salong 2) Biljetter
söndag 3 mars13:15 (salong 2) Biljetter

Filminfo

OriginaltitelDröm och verklighet
GenreAnimerad familjefilm, Animerad film, Barnfilm
Längd32 min
ÅldersgränsBarntillåten
Språk tal--
Premiär17 maj 2023
Visas från24 februari 2024