fbpx

Dirigenterna

  •  Christina Olofsson
  •  Dokumentär
  •  80 min

Filmen berättar om sex kvinnliga dirigenter från olika delar av världen. Arbetstillfällena är få och konkurrensen stenhård. Det som driver dem att fortsätta trots svårigheterna, personliga uppoffringar och motståndet, är den gemensamma stora kärleken till musiken.

Filmen berättar om sex kvinnliga dirigenter från olika delar av världen. De är alla pionjärer som bryter sig in i männens, ”geniernas värld”. Många orkestrar är mycket konservativa, några portförbjuder till och med kvinnliga dirigenter. Av dessa kvinnor fodras en mycket stor kompetens, personlighet och absolut tro på sig själva och sin förmåga att vinna gehör och respekt hos orkestrarna. Arbetstillfällena är få och konkurrensen stenhård. Det som driver dem att fortsätta trots svårigheterna, personliga uppoffringar och motståndet, är den gemensamma stora kärleken till musiken.

Visningar

Vecka 42
lördag 23 oktober14:00 (salong 2) Biljetter
söndag 24 oktober14:00 (salong 2) Biljetter

Filminfo

OriginaltitelDirigenterna
GenreDokumentär
RegissörChristina Olofsson
Längd80 min
Språk talSvenska
Språk textSvenska
Premiär1 januari 1987
Visas från23 oktober 2021

Ingår i serie:

Christina Olofson x 2

Kvinna och dirigent - för 30 år sedan och i vår samtid. I två filmer, en generation emellan, möter Christina Olofson kvinnliga dirigenter från hela världen. Helgen 23-24 oktober visar Hagabion båda filmerna i följd med efterföljande samtal med Christina Olofson och dirigenten Stina Widén.