fbpx

Den osynliga flickan

  •  Nora Twomey
  •  Animerad familjefilm
  •  94 min

Hjälten är en ung flicka. Hennes pappa fängslas och hon ger sig ut förklädd till pojke för att rädda sin familj och sin pappa. En film av Oscarnominerade animationsstudion Cartoon Saloon som gett oss titlar som Havets sång och Wolfwalkers.

11-åriga Parvana bor med sin familj i den talibanstyrda staden Kabul i Afghanistan. Hennes pappa lever på att hjälpa människor att skriva brev och Parvana är ofta med honom på marknadsplatsen. När pappan fänglas förändras allt. Kvinnor får inte vistas utomhus utan manligt sällskap och varken Parvana, hennes mamma eller syster kan gå ut och handla mat. Fast besluten att rädda familjen och befria sin pappa klär sig Parvana till pojke och ger sig ut på ett livsfarligt uppdrag. En film av Oscarnominerade animationsstudion Cartoon Saloon som gett oss titlar som Havets sång och Wolfwalkers.

Visningar

Vecka 30
lördag 31 juli18:15 (salong 1) - SommarBio Biljetter
Vecka 31
måndag 2 augusti21:00 (salong 1) - SommarBio Biljetter
torsdag 5 augusti18:15 (salong 1) - SommarBio Biljetter

Filminfo

Originaltitelthe Breadwinner
GenreAnimerad familjefilm
RegissörNora Twomey
Längd94 min
ÅldersgränsFrån 7 år
Språk talEngelska
Språk textSvenska
Premiär15 januari 2021
Visas från31 juli 2021

Ingår i serie:

Sommarbio

HAGABIONS SommarBio! Så många fantastiska filmer som vi har missat under året som gått! Nu vill vi ge Hagabions publik  chansen att se några av dem. En rad filmer som få har haft möjlighet att se på bioduken i Göteborg.