fbpx

Den fallande stjärnan

  •  Dominique Abel, Fiona Gordon
  •  Mysterie, Thriller
  •  98 min

Komikerduon Abel & Gordon som vi såg i filmen "Vilse i Paris" levererar här en mörkt humoristisk thriller. Eller som de själva kallar den: en film noir, men i färg.

I sin ungdom var Boris aktivist av den revolutionära sorten. Som en följd av det har han varit efterlyst och levt inkognito de senaste 35 åren. Under sitt senaste alias arbetar han för tillfället på baren ”Den fallande stjärnan”. Det förflutna hinner till slut ikapp den gamle aktivisten. En dag kommer en mystisk, beväpnad främling som törstar efter hämnd till baren. Ska Boris lyckas undkomma? Kanske om flyktplanen som Kayoko, Boris sluga partner, och deras vän Tim sätter i verket går i lås. Planen innefattar Dom, en deprimerad solitär som är på pricken lik Boris. Vad den intrigerande trion inte räknat med är dock privatdetektiven Fiona, Doms ex-fru. Hon är dem på spåren.

Duon Fiona Gordon och Dominique Abel debuterade med 2011 års Den Goda Fén som visades i Director’s Fortnight i Cannes. Det internationella genombrottet kom 2016 med Vilse i Paris. Gordon och Abel arbetar i den tradition av lekfull koreografi som känns igen från klassiker av Charlie Chaplin och Jacques Tati. Deras unika form av slapstick kommer till sitt fulla uttryck i Den Fallande Stjärnan, ett mörkt humoristisk mysterium fyllt av dubbelspel, dubbelgångare och andra thrillerelement.

Visningar

Vecka 30
fredag 26 juli18:30 (salong 1) - PREMIÄR Biljetter

Filminfo

OriginaltitelThe Falling Star
GenreMysterie, Thriller
RegissörDominique Abel, Fiona Gordon
SkådespelareDominique Abel, Fiona Gordon, Kaori Ito, Philippe Martz, Bruno Romy
Längd98 min
ÅldersgränsFrån 7 år
Språk talFranska
Språk textSvenska
Premiär26 juli 2024