fbpx

Cyrano och jag

  •  Alexis Michalik
  •  Drama, Komedi
  •  110 min

Detta är berättelsen om tillkomsten av Frankrikes kanske populäraste teaterpjäs någonsin, den om den stornäste Cyrano de Bergerac, skriven av Edmond Rostand.

Året är 1897 i Paris. Edmond Rostand är en pjäsförfattare bland geniernas skara. Dessvärre har allt han skrivit blivit fiaskon och numera blir han paralyserad vid blotta synen av ett blankt papper framför sig. Inspirationens källa har sinat, kanske för gott? Så paniken är fullständig när Edmond kontaktas av den store Constant Coquelin, som insisterar på att få huvudrollen i Edmonds nästa pjäs. Constant är en herre som man inte säger nej till och således inte heller hans krav på premiärdatum? om tre veckor! Edmond har inte skrivit ett ord och har ingen aning om vad pjäsen ska handla om. Allt han har är en titel? Cyrano de Bergerac!

EN FRANÇAIS

Paris, décembre 1897. Edmond Rostand n’a pas encore trente ans mais déjà deux enfants et beaucoup d’angoisses. Il n’a rien écrit depuis deux ans. Désespéré, il propose à un grand acteur une pièce nouvelle : une comédie héroïque en vers. Seul souci: elle n’est pas encore écrite. Pour l’instant, il n’en a que le titre: “Cyrano de Bergerac”.

Filminfo

OriginaltitelEdmond
GenreDrama, Komedi
RegissörAlexis Michalik
SkådespelareThomas Solivérès, Olivier Gourmet, Mathilde Seigner
Längd110 min
ÅldersgränsBarntillåten
Språk talFranska
Språk textSvenska
Premiär6 december 2019