fbpx

Charlatan

  •  Agnieszka Holland
  •  Drama, Politisk thriller, Verklighetsbaserad
  •  118 min

Baserad på den sanna historien om den tjeckiska herbalisten Jan Mikolášek som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor. Charlatan är regisserad av den hyllade polska regissören Agnieszka Holland (Mr. Jones, Villebråd, m.fl.)

Baserad på den sanna historien om den tjeckiska herbalisten Jan Mikolášek som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor. En livshistoria som utspelar sig under Europas krigstid och efterkrigstid om en man som med hjälp av sig intuition och goda kännedom om växtriket hjälpte både fattiga människor och inflytelserika politiska figurer. I takt med att Mikolášek blir mer framgångsrik och uppmärksammad för sina förmågor börjar både den nazistiska och kommunistiska regimen fatta intresse för den okonventionella helaren och han sätts under prövningar av de totalitära statsmakterna.

Charlatan är regisserad av den hyllade polska regissören Agnieszka Holland (Mr. Jones, Villebråd, m.fl.) och valdes ut till Tjeckiens Oscarsbidrag 2021. Filmen hade sin världspremiär på Berlins filmfestival 2020 och har nominerats till ett flertal prestigefyllda priser bland andra för bästa regissör på European Film Awards 2021.

Visningar

Vecka 30
söndag 1 augusti20:15 (salong 1) - SommarBio Biljetter
Vecka 31
onsdag 4 augusti18:15 (salong 1) - SommarBio Biljetter

Filminfo

OriginaltitelCharlatan
GenreDrama, Politisk thriller, Verklighetsbaserad
RegissörAgnieszka Holland
SkådespelareIvan Trojan, Joachim Paul Assböck, Josef Trojan, Jana Kvantiková, Juraj Loj
Längd118 min
ÅldersgränsFrån 15 år
Språk tal--
Språk textSvenska
Premiär18 juni 2021
Visas från1 augusti 2021

Ingår i serie:

Sommarbio

HAGABIONS SommarBio! Så många fantastiska filmer som vi har missat under året som gått! Nu vill vi ge Hagabions publik  chansen att se några av dem. En rad filmer som få har haft möjlighet att se på bioduken i Göteborg.