fbpx

Call Me Madame Maestro

  •  Christina Olofson
  •  Dokumentär
  •  75 min
  •  Sverige

En film om musikens makt och kraft. En film som fångar och förmedlar erfarenheter från den klassiska musikvärlden, sett ur kvinnans blick, i perspektiv av 30 år.

Att vara kvinna och dirigent var och är motsägelsefullt. Dirigenten har ansetts vara den högsta av alla i en hierarki i samhället, en despot. Länge ansågs det att enbart män kunde bli dirigenter. Det har förändrats. Men hur mycket genomsyrar samhällets syn på jämställdhet konstmusikvärlden? Hur stark är egentligen vår jämställdhet när vi synar den, vilken genomslagskraft har den?

För 30 år sedan mötte regissören Christina Olofson dirigenter från Sverige, Norge, Ryssland och USA. Kvinnor som skapade historia. Nu är det dags att återvända. Samtidens dirigent – vad berättar hon?

Lördag 23 okt – söndag 24 okt följs visningarna av regissörssamtal med Christina Olofson och dirigenten stina widén (medverkande i filmen).

Filminfo

OriginaltitelCall Me Madame Maestro
Produktionsår2021
GenreDokumentär
LandSverige
RegissörChristina Olofson
SkådespelareKerstin Nerbe, JoAnn Falletta, Victoria Bond, Marit Strindlund, Anna-Maria Helsing, Stina Widén, Cayenna Ponchione-Bailey, Julia Jones
Längd75 min
ÅldersgränsBarntillåten
Språk talEngelska, svenska
Språk textSvenska
Premiär22 oktober 2021