fbpx

Berlin Alexanderplatz

  •  Burhan Qurbani
  •  Drama
  •  183 min
  •  Tyskland

Upplev den klassiska romanen Berlin Alexanderplatz förflyttad till vår samtid i Burhan Qurbanis drama, som vann pris för bästa film och bästa manliga skådespelare vid Stockholms filmfestival.

Flyktingen Francis försöker hitta sin plats i ett kallt Berlin utan papper eller arbetstillstånd. Han tar tillfälliga jobb och försöker hålla huvudet högt, men lockas snart av den karismatiske knarklangaren Reinholds erbjudande att tjäna lätta pengar. Francis dras in i stadens pulserande, kriminella nattliv och förälskar sig i prostituerade Mieze. Drömmen vaknar om att skapa sig ett annat liv med henne, men för sent inser Francis att den som litar på psykopaten Reinhold kan få betala ett högt pris.

Burhan Qurbanis drama efter den klassiska romanen Berlin Alexanderplatz vann pris för bästa film vid Stockholms filmfestival, och Welket Bunguê utsågs till bästa manliga skådespelare för sin insats som Francis.

Visningar

Vecka 31
lördag 7 augusti19:45 (salong 1) - SommarBio Biljetter
Vecka 32
tisdag 10 augusti18:15 (salong 1) - med paus - SommarBio Biljetter

Filminfo

OriginaltitelBerlin Alexanderplatz
Produktionsår2020
GenreDrama
LandTyskland
RegissörBurhan Qurbani
SkådespelareWelket Bunguê, Jella Haase, Albrecht Schuch, Nils Verkooijen
Längd183 min
ÅldersgränsFrån 15 år
Språk talTyska, engelska
Språk textSvenska
Premiär12 maj 2021
Visas från7 augusti 2021

Ingår i serie:

Sommarbio

HAGABIONS SommarBio! Så många fantastiska filmer som vi har missat under året som gått! Nu vill vi ge Hagabions publik  chansen att se några av dem. En rad filmer som få har haft möjlighet att se på bioduken i Göteborg.