fbpx

A Chiara

  •  Jonas Carpignano
  •  Drama
  •  121 min

Familjen Guerrasio och deras vänner har samlats för att fira deras äldsta dotter på hennes artonde födelsedag. Det är en uppsluppen tillställning och den tätt sammanslutna familjen är i toppform. Men allt ändras nästa dag när pappan försvinner.

Yngsta dottern Chiara, som inte tror på den förklaring som ges, börjar undersöka vad som hänt. Ju närmare sanningen hon kommer, desto mer tvingas hon välja vilken framtid hon själv vill ha.

Ömmande personporträtt och essäistisk samhällskritik i en unik spegling av ett av Europas centrum för illegal handel. I detta lågmält explosiva drama berättar regissören Jonas Carpignano eftertänksamt om familjer med foten i södra Italiens kriminella nätverk – utan att fastna i stereotypa nidbilder. A Chiara är den avslutande delen i Carpignanos fristående Kalabrien-trilogi som tillsammans med filmerna Mediterranea och A Ciambra utgör ett unikt porträtt av det moderna Italien. Filmen hade världspremiär på kritikerveckan i Cannes där den vann pris för Bästa europeiska film.

Filminfo

OriginaltitelA Chiara
GenreDrama
RegissörJonas Carpignano
SkådespelareSwamy Rotolo, Claudio Rotolo, Grecia Rotolo, m.fl.
Längd121 min
ÅldersgränsFrån 11 år
Språk talItalienska
Språk textSvenska
Premiär13 maj 2022