fbpx

Motståndaren + regissörssamtal med Milad Alami

Välkommen till en exklusiv visning av MOTSTÅNDAREN med efterföljande samtal med regissören & manusförfattaren Milad Alami.

Efter att ett förkrossande rykte sprids om honom i Iran, tvingas Imam att lämna allt bakom sig och börja om i Sverige, tillsammans med sin familj. Men hans förflutna vägrar släppa taget om honom.

MOTSTÅNDAREN är ett intensivt psykologiskt drama som handlar om maskulinitet, intimitet och våld. Dessa teman har helt olika betydelser i ett land som Iran än vad de har i ett land som Sverige. I Iran, som är ett diktatursamhälle, skapas en paranoid stämning bland invånare som gör att ingen riktigt är fri; du censurerar hur du talar, vem du talar med, dina tankar och hur du uttrycker känslor. Detta förändrar ditt beteende, och är mycket svårt att skaka av sig när man plötsligt upplever frihet och kan säga och göra vad man vill. På ett djupare plan är filmen en kritik mot just denna form av frihetsberövande.

Milad Alami är regissör född i Tehran, Iran, uppvuxen i Sverige och utbildad i filmregi på Den Danska Filmskolan (2007-2011). MOTSTÅNDAREN är Alamis andra långfilm. Alamis senaste kortfilm var «Mommy» (2015), «Charmören» var hans långfilmsdebut.

Startar1 april 2023 15:00
Slutar1 april 2023 18:00