fbpx

ÖPPEN SALONG: Kind of folk + musik med Groupa

En work-in-progressvisning av en dokumentär som följer folkmusikbandet Groupa. Visningen följs av samtal samt livemusik från Groupa-medlemmarna Mats Edén och Jonas Simonson. Fritt inträde men boka biljett.

I dokumentären får vi följa Groupas medlemmar Jonas Simonsson, Mats Edén och Terje Isungset, som alla kommer från olika hörn av musiken och som var och en ger av sitt egna till gruppen. Tre musiker som ägnar sig åt att söka sig bakom stjärnglansen för att upptäcka nya sätt att spela musik på. Terje härstammar från jazzmusiken, uppvuxen i Geilo i Norge tillsammans med en stor musikerfamilj där alla barnen spelat något i Pappan Sverres familjeband. Mats föddes i spelmannaraditionen och har inte kunnat tysta musikmaskinen i sitt huvud sedan dess. Jonas har gått sin väg genom universitetet. Han kände sig fängslad och blev fri när han hittade folkmusiken. 

Groupa firar 40 år som band och vi får följa dem på sina separata musikaliska quests som sedan flätas samman i en vild dans på Ransäterstämman. 

En hybridfilm som fattar tycke för det tunga arbetet som ligger bakom den förlösande och extatiska korta ​underbara njutning som mynnar ut i musik.

Groupas hemsida: https://groupa.se/ 

Groupas senaste album Kind of folk vol. 4 Iberia https://open.spotify.com/album/7cHwUQvAWL5vad7fN6fXrH?si=Y_tlIXK4TXGe0svR7TWi9Q 

Samtalet hålls med:
Đenana Arapovic manus och regi
Matilda Wikingson manus och foto
Julia von Heideken producent
Jonas Simonson flöjtist Groupa
Mats Edén violinist Groupa

Kind of folk produceras på Vilda Bomben Film med Fredrik Lange som exekutiv producent. 

Startar15 juni 2023 18:00
Slutar15 juni 2023 23:19