fbpx

Göteborgs Film- & Tv-bar #8

Kan vi bli vänner en dag? Ett samtal om segregationen i våra städer. Med Roozbeh Behtaji, konstnärlig ledare för den ideella föreningen Göthenburgo, och Nazem Tahvilzadeh, docent och lektor i Statsvetenskap vid Malmö universitet.

När: Torsdag 2 juni kl. 18:00-20:00

Var: Hagabion, salong 1

Anmälan via Eventbrite

Fri entré och först till kvarn! Anmälan senast 1 juni.

Efterföljande mingel för de som vill på Bar Kino.

Välkomna!

Roozbeh Behtaji är utbildad på nuvarande HDK-Valand och har bland annat gjort SVT-serien Bastian från 2012 och nu senast kortfilmen Det bästa med corona som tävlade i Startsladden 2021 samt kortdokumentären Diskoteksbranden 1998. Han gästar oss i egenskap av konstnärlig ledare för den ideella föreningen Göthenburgo, som genom film och andra kulturprojekt vill föra stadens, landets och världens människor närmare varandra. Nazem Tahvilzadeh är docent och lektor i Statsvetenskap vid Malmö universitet. Han undervisar och forskar om styrning av medborgardeltagande, segregationsfrågans utrymme på den politiska agendan såväl som relationen mellan rasism, offentligheter och demokratiprocesser i civilsamhället.

Med avstamp i Göthenburgos arbete med film och rörlig bild som verktyg för att skapa sammanhang och social inkludering, möts Roozbeh och Nazem i ett samtal om segregationen i våra städer. Vad har politiken och individen för ansvar i att få människorna i staden att närma sig varandra? Vad kan vi hitta på så att vi möts ibland – eller till och med blir vänner?

Om GöthenburgoGöthenburgo gör film med alla som vill, skapar strukturer för fortbildning och håller filmworkshops. De är också grundare av fyra lokal-TV redaktioner runt om i Göteborg och håller på att expandera ut i Västra Götalandsregionen. Göthenburgo är en av 50-talet gräsrotsorganisationer inom projektet Sveriges Röster, som i samarbete med Public Service-bolagen ska bidra till att fler får komma till tals genom att ta tillvara på ungas kreativitet och produktioner.

www.gbgo.se/

#gbgfilmtvbar

Startar2 juni 2022 18:00
Slutar2 juni 2022 20:00