fbpx

Woman

  •  Yann Arthus-Bertrand, Anastasia Mikova
  •  Dokumentär
  •  105 min

WOMAN är ett världsomfattande projekt som låter över 2000 kvinnor från 50 olika länder göra sina röster hörda och porträtterar de personer som står för hälften av jordens befolkning.

Filmen visar på de orättvisor kvinnor utsätts för över hela världen, men framförallt den inre styrka dessa kvinnor har i kampen att förändra världen trots alla motsättningar. I en tid då kvinnors röster börjar göras hörda är filmens mål inte bara att kämpa för rättigheter eller fokusera på problem, utan att hitta lösningar och försoningar.

Med ämnen så som mödraskap, utbildning, giftermål och familjebildning, ekonomiskt oberoende men också mycket om sexualitet och menstruation. Personliga och närgående möten med allt från statsöverhuvuden till skönhetsdrottningar, busschaufförer och lantbrukare skapar filmen en samhörighet och en överskådlig blick av hur det är att vara kvinna idag.

OriginaltitelWoman
GenreDokumentär
RegissörYann Arthus-Bertrand, Anastasia Mikova
SkådespelareNorma Bastidas, Gabriela Melgoza, Virginie Raisson
Längd105 min
ÅldersgränsEj angivet
Språk talFranska
Premiär8 mars 2020

Visningar

Vecka 10
söndag 8 mars20:30 (salong 1) – Internationella kvinnodagen Biljetter
Ingår i serie:

Internationella kvinnodagen 2020

Hagabion uppmärksammar den 8:e mars genom att visa angelägen film som visar precis varför dagen behövs. I år i ett program med tre, helt nya filmer.