fbpx

Höra ihop – tre små filmer om stora känslor

  •  Stina Wirsén, Jonas Forsman, Kristin Ulseth
  •  Animerad film, Barnfilm
  •  30 min
  •  Sverige

Tre korta filmer om stora känslor: Historien om Bodri (Stina Wirsén, 2022, Guldbaggenominerad), Smile (Jonas Forsman, 2021) och Odd är ett ägg (Kristin Ulseth, 2016)

Tre korta filmer om stora känslor.

Historien om Bodri

Stina Wirsén, 2022

Hédi och Marika är kompisar. De har varsin hund och de leker med varandra varje dag. De är oskiljaktiga med en sak skiljer dem åt. Hedi är judisk och Marika är kristen. När kriget kommer får Hedi plötsligt inte leka med Marika längre. Hon får inte ens gå ut med sin älskade hund Bodri. Istället hamnar hon i ett läger där hon kämpar för att överleva. Det som håller henne uppe är när hon tänker på Bodri. Och Bodri, i sin tur, väntar troget på Hédi. Stina Wirséns bok efter Hédi Frieds berättelse har blivit film.

Smile

Jonas Forsman, 2021

En morgon vill monstrets mun inte bli glad. Det går bara inte! Vad gör man för att få en mun glad igen? Som tur är har monstret en kompis som är redo att prova nästan vad som helst för att få honom att le.

Odd är ett ägg

Kristin Ulseth, 2016

Odd har ett problem, hans huvud är ett ägg. Han kan bara drömma om att spela fotboll, klättra i träd eller överhuvudtaget leka med andra barn. Tills han blir huvudstupa kär i det mycket levnadsglada och orädda biet Gun. Men henne har han så roligt att han helt glömmer bort sitt ömtåliga huvud.

Filminfo

Produktionsår2016, 2021, 2022
GenreAnimerad film, Barnfilm
LandSverige
RegissörStina Wirsén, Jonas Forsman, Kristin Ulseth
Längd30 min
ÅldersgränsFrån 7 år
Språk talSvenska
Premiär19 november 2022
Visas från26 november 2022