Till drömmarnas land: Film & regissörssamtal

Regissören Victor Lindgren gästar Hagabion för ett samtal om sin långfilmsdebut med Carl Åkerlund från tidskriften Provins.

”Till drömmarnas land” är en akut samtidsskildring om vänskapen mellan två tonårstjejer i skuggan av den svenska debatten om invandring och EU-migranter. Det är en berättelse som med ömhet och lyhördhet skildrar vardag och uppväxtvillkor i ett litet norrländskt samhälle där lokalbefolkningen delar EU-migranternas längtan efter en mer hoppfull framtid. Det är en saklig men samtidigt en djupt poetisk och kärleksfull berättelse om ett samtida Sverige och ungas orubbliga längtan.

Handling

Sabina har rest från Rumänien till det lilla svenska samhället Holmsund med sina romska bröder. De arbetar i ett garage och Sabina ska söka jobb. Elin, som är uppvuxen i Holmsund, står i kyrkan och sjunger Den blomstertid nu kommer. Ett sommarlov ska just börja och Sabina ska lära känna Elin. Tillsammans revolterar de mot det gamla och hittar något nytt, samtidigt som samhället runt dem rasar samman och Elins pappa blir vansinnig i sorg.

Praktiskt

Pris: 90 kr

Biljetter

Trailer

Startar30 mars 2019 18:15
Slutar30 mars 2019 20:15