fbpx

Folkets Bio 50 år

50 år. Så länge har FOLKETS BIO bidragit med viktig och värdefull film från hela världen. Nu behövs vi mer än någonsin. Kom och fira med oss! Inträdet är 50 kr per biljett lördag och söndag.

1973 gick ridån upp för en ny epok inom svensk film när Folkets Bio bildades. Nu tar vi klivet in i de nästa 50 åren, lika fast beslutna idag att med kärlek till filmen och publiken fortsätta att erbjuda ett brett och inkluderande filmutbud på biograferna och varhelst film visas.

PROGRAM
Premiär HÖSTLÖV SOM FALLER – en efterlängtad comeback av Aki Kaurismäki!

Tårtkalas, ballonger & affischbonanza; nypremiär på barnfilmsklassikern KALLES KLÄTTERTRÄD och andra små finurliga filmer från Peter Cohen och Olof Landström; vi visar även Håkan Alexandersson och Carl-Johan De Geers TVÄTTEN samt PIRRET för en ny generation barn med hurrarop!

Folkets Bios klassiker som DOM KALLAR OSS MODS, VI HAR VÅR EGEN SÅNG, TÄLTET – VEM TILLHÖR VÄRLDEN? och de nyare, omtalade och prisvinnande PÅ HVITFELDTSKA BODDE VI, CLARA SOLA och DEN BLÅ KAFTANEN. Passa även på att se två kortfilmspaket med fri entré.

Kortfilmspaket 1 lör: Carl-Johan De Geers JAG MINNS LENA SVEDBERG och MORMOR, HITLER & JAG,
Kortfilmspaket 2 sön: MAGNUS ÄR SEXIST och MARDJURET

Hela helgen, lördag och söndag, är inträdet 50 kr per biljett – utom film & samtal på lördagen som har ordinarie biljettpris och kortfilmspaketen som är gratis.

VÄLKOMMEN!

Startar13 oktober 2023 18:30
Slutar15 oktober 2023 23:00