fbpx

Film & samtal: THE DEAR JOHN LETTER gästas av regissör Bill Watts

"I 35 år hade jag ingen aning om vad mina vänner varit utsatta för. Var och en levde ensam med sin erfarenhet. Först nu upptäcker de att de alla varit utsatta för samme man." /Bill Watts, regissör

Gäster vid visningen är förutom regissör Bill Watts, medverkande i filmen Lol Ford och Vinh, representant från RISE (Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen) 
https://rise-sverige.se/fa-stod/rise-man/

Om filmen:

THE DEAR JOHN LETTER är en sällsynt stark skildring av män som vågar bryta tystnaden om sexuella övergrepp. Filmen fångar smärtan, skammen, skulden, konflikten i att bevittna och att stå utanför, känna sig utanför och inte förstå vad som pågår. Den speglar den djupa ensamheten som många burit i tystnad, men också den otroliga styrkan i att öppna upp, mötas och att prata om sin egen upplevelse. Genom att belysa en nästan osynlig historia lyfter den fram vikten av gemenskap, stöd och hopp, även i de mörkaste stunderna. Ett viktigt vittnesmål som berör, stärker och inspirerar till samtal som kan förändra liv.

/Anette Birgersson, leg psykoterapeut med lång erfarenhet av att arbeta både med personer som utsatt andra för sexuella övergrepp och de som själva har blivit utsatta.

Startar1 november 2024 18:00
Slutar1 november 2024 21:00