Musik i mörker

  •  Ingmar Bergman
  •  87 min

Baserad på en roman av Dagmar Edqvist från 1946, som Ingmar tilldelades, läste och ”storknade”.

Det beslutades snart att Dagmar skulle medverka i manusskriptarbetet. ”Nu gällde det att stoppa dämonerna i en gammal säck. Här skulle jag inte ha någon användning för dem. Mitt en­da minne av inspelningen är att jag oavbrutet tänk­te på att jag måste vara longörfri och under­hål­l­ande. Jag hade inga andra ambitioner”. Så skriver Bergman själv i Bilder, men summerar ändock projektet som ”en hygglig produkt, dessutom vänligt bemött”.

Visningen inträffar under Göteborg Film Festival, då Hagabions ordinarie verksamhet i övrigt ligger nere för att ge plats åt festivalfilmer. Genom ett ömsesidigt samarbete med festivalen har Söndag med Bergman fått möjlighet att ändå låta sin repertoar rulla på söndagarna som ligger under festivalveckan. Därmed arrangeras 4 st exklusiva visningar av varje film dessa två söndagar, i biografens tredje och minsta salong (Musik i Mörker respektive Hamnstad).

Kassan kommer hålla öppen 30 min innan varje visning för försäljning/uthämtning av de sista osålda/reserverade biljetterna.

OriginaltitelMusik i mörker
RegissörIngmar Bergman
Längd87 min
ÅldersgränsFrån 15 år
Språk talSvenska
Premiär17 januari 1948