fbpx

Flykten Aleppo – Istanbul

  •  Andaç Haznederoglu
  •  Drama
  •  88 min

Lena är en självständig och lite stursk tioåring som leker med kompisarna i Aleppo. På samma gata bor hårfrisörskan Meryem, som ibland ingriper i flickornas upptåg.

En kväll utsätts kvarteret för ett bombanfall och huset de bor i kollapsar. Med Lenas lillasyster i famnen beger de sig tillsammans med en annan grannfamilj iväg på flykt mot Turkiet. Helst av allt vill Lena vända tillbaka, medan Meryem drömmer om att ta sig till Europa. Trots deras motsatta viljor övergår känslan av att nästan ha fått varandra på halsen gradvis i vänskap. När de kommer bort ifrån varandra efter en tid i Istanbul, inser de att de är mer fästa vid varandra än de tror.

Saba Mubarak

Filmens huvudskådespelerska Saba Mubarak är en internationell skådespelerska som har, bland annat, deltagit i två Hamilton filmer. Mubarak är väldigt populär i mellanöstern, hon har agerat i olika filmer och tv-serier i Egypten, Jordanien och Syrien. Saba Mubarak är själv aktiv inom flyktingfrågan och deltar aktivt i olika välgörenhetsorganisationer. Mubarak är dessutom en av samproducenterna till filmen.

OM REGISSÖREN

Regissören Andaç Haznederoğlu föddes i Ankara, Turkiet. Under sin tv- och filmkarriär, som sträcker sig över 20 år, har hon skrivit och regisserat många tv-serier i Turkiet. Haznederoğlu gjorde sin filmdebut med den romantiska komedin ”Everything for Love” (2016).

OriginaltitelThe Guest
GenreDrama
RegissörAndaç Haznederoglu
SkådespelareDirector: Andaç Haznedaroglu, Writer: Andac HaznedarogluCast: Saba Mubarak, Rawan Iskeif, Muhammed RefkiDOP: Hayk KirakosyanProducer: Andaç Haznedaroglu
Längd88 min
ÅldersgränsFrån 15 år
Språk talArabiska, turkiska
Språk textSvenska
Premiär26 oktober 2018